Sæt frygten for kanvassalg i perspektiv

Hvad er det værste for dig, når du ringer kold kanvas? Er det ventetiden fra du har tastet nummeret til den potentielle nye kunde svarer? Er det frygten for at gå i stå undervejs i samtalen? Eller er du bange for at få en vred potentiel kunde i røret?

Når du lader din frygt holde dig tilbage, får du ikke det ud af livet — og i dette tilfælde kanvassalg — som du kunne. Derfor bliver du nødt til at identificere, hvilken del af dit salgsarbejde, der er allerværst, når det handler om at ringe kanvas.

 

Næste skridt er, at du spørger dig selv, hvad der ville kunne gøre din frygt mindre. Vil det hjælpe at spille musik, før du ringer op, så gør det. Passer det dig bedre at sidde i et rum for dig selv, hvor ingen andre kan høre dig, så er det det, du skal prioritere. Sidder du i et job, hvor du kan bruge et andet navn end dit eget, så gør det. Og har du behov for at få et billede på nethinden af den person, du skal ringe til, så er både LinkedIn og Facebook to gode muligheder for netop at finde det og at gøre det svære opkald meget mindre svært.

 

Et nej er en del af gamet

Du bliver også nødt til at sætte perspektiv på dine opkald. Er det realistisk at få lutter “ja tak” fra dem, du ringer til? Naturligvis ikke. Går din verden under, hvis en potentiel kunde beder dig om ikke at ringe igen eller virker vred? Selvfølgelig ikke. Din familie og venner vil stadig være din familie og venner — og der er ikke en spandfuld af kunder, men et land fuldt. Er en kunde ikke interesseret, vil en anden med sikkerhed være det. Videre til den næste.

Mange gange er det ulogiske tanker, der holder os tilbage. Sådan er det i høj grad også omkring kanvassalg. Hvis du vil have succes med det, er du nødt til at tænke anderledes om de ting, der holder dig tilbage. Indse ihvertfald til en begyndelse, at usikkerheden er din følgesvend. Tag din følgesvend i hånden og find ud af, hvor skoen trykker. Mærk efter og spørg dig selv i situationen, hvad det reelt er, du ikke bryder dig om i situationen. Hvad er det, der gør dig usikker? Og er det reelt set rationelt? Selv har jeg engang i en helt anden sammenhæng prøvet hypnose og er ad den vej blevet både klar over min egen følgesvend og hvordan jeg kan tage hånd om ham.

Hvis du får ro på din usikre følgesvend, så kommer der også ro over dit telefonsalg og du vil sælge mere.

Uffe Erup Larsen